Facebook Twitter Youtube Instagram RSS

CIDO > Qui som

El meu CIDO Ajuda

Qui som?

El Cercador d'Informació i Documentació Oficials (CIDO) és un servei integrat en el Servei del Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i d'altres Publicacions Oficials, adscrit a la Secretaria General de l'Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona. El CIDO facilita l'accés a la informació oficial de les administracions catalanes i de les entitats dels seus respectius sectors públics: es tracta d'un cercador que garanteix el dret i l'accessibilitat a la informació pública dels ciutadans, tal com requereix la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, de forma fàcil, ràpida i gratuïta.

La tasca d'anàlisi i classificació dels conjunts de dades que realitza el Cercador és clau en un moment en què es dibuixa un nou escenari de l'accés a la informació oficial. A causa de la progressiva substitució de les publicacions tradicionals en butlletins per una gran diversitat de continguts digitals, els ciutadans s'enfronten a una enorme dispersió del coneixement a la xarxa. Aquest nou panorama exigeix l'adaptació constant del CIDO. Per això s'han incorporat noves fonts d'informació oficial que transcendeixen l'àmbit dels butlletins oficials tradicionals: taulers d'anuncis, Perfil de contractant i webs municipals. L'objectiu és clar: construir una traçabilitat de la informació pública, amb transparència i garantint l'accés a la ciutadania.

El CIDO difon la informació pública a partir d'un rigorós treball d'anàlisi documental. Les fonts d'informació -butlletins i seus web- s'analitzen, se n'estructuren els continguts i aquests es difonen agrupats en normes i procediments. A més, el Cercador ofereix un entorn d'usuari, El meu CIDO, que facilita la consulta de la informació: d'una banda, permet desar les cerques més freqüents i, de l'altra, dóna l'opció d'activar un servei d'alertes de novetats via correu electrònic.

 

Una mica d'història

El Cercador d'Informació i Documentació Oficials (CIDO) porta més de 20 anys fent una tasca de difusió de la informació pública. Al llarg d'aquests anys el Cercador ha fet un valuós treball d'anàlisi documental que ha anat nodrint una base de dades sense precedents en aquest àmbit. Després de posicionar-se com a referent de la difusió de la informació pública catalana, ara el seu l'objectiu és potenciar els seus serveis i oferir nous productes a les administracions i als ciutadans.

Cronologia

 • 1994

 • Es crea el CIDO com a centre d'informació del Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i de la resta de publicacions oficials, conjuntament amb la Llibreria de la Diputació, i en dependència de l'Institut d'Edicions, un organisme autònom de la Diputació de Barcelona. La idea inicial era oferir un servei d'informació de publicacions a l'abast dels ciutadans, per la qual cosa compartia amb la llibreria la ubicació i els horaris d'atenció al públic. Immediatament, i a demanda dels usuaris del servei, es van començar a elaborar llistats sobre temes específics per facilitar la consulta dels diaris oficials. Aquests primers llistats van nodrir la base de dades anomenada IEBOS, l'antecedent directe del web del CIDO.

 • 2001

 • Neix el primer portal web del CIDO.

 • 2003

 • S'inclou el servei de subscripcions virtuals.

 • 2010

 • El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i el Cercador d'Informació de Diaris Oficials es fusionen en el Servei del BOPB i d'altres Publicacions Oficials. La idea és gestionar de forma unificada totes les activitats relacionades amb les publicacions oficials.

 • 2016

 • Neix el nou portal CIDO, a partir d'ara Cercador d'Informació i Documentació Oficials, incorporant noves fonts d'informació i com a eina de transparència al servei de les administracions i la ciutadania.

 

On som?

Cercador d'Informació i Documentació Oficials (CIDO)

 • Edifici Londres
  c. Londres, 55
  08036 - Barcelona

 • Tel. 93 402 25 14 de 9:00 a 14:30 h
  Fax 93 402 27 75
  cido.diba.cat

Transport

 • Metro: L5 Hospital Clínic
 • Autobusos: 14, 59, 63, 67 i 68